2013. július 14., vasárnap

Az otthon bemutatása

 

 „Krisztus szeretete sürget minket”


Otthonunk fenntartója, római katolikus szerzetesrend, az Alexiánus Testvérek Kongregációja.




Intézményünk tartós bentlakást nyújtó Idősek Otthona, ahol 2009. június 1-től biztosítjuk 85 férőhelyen a gondoskodásra szoruló idősek teljes körű ellátását.
 
 
LAKHATÁS

Az épületet gondozott park veszi körül, mely a lakók sétáját, pihenését, levegőn történő mozgatását szolgálja. Az intézményben biztosított az akadálymentes közlekedés.

A lakók elhelyezése egészségi és fizikai állapotuknak megfelelően történik 2-3 ágyas lakrészekben. A lakrészek a folyosókra nyílnak. Megtalálható bennük:

- előszoba beépített konyhaszekrénnyel, hűtőszekrénnyel,
- 4,5 m2-es fürdőszoba WC-vel, zuhanyzóval, mosdószekrénnyel,
- 22-32 m2-es lakószoba terasszal, erkéllyel vagy erkély nélkül. A hálószobák az idős ember igényeinek megfelelő bútorzattal ellátottak. A lakrészekben telefon-, internet-, TV használati lehetőség van, az ágyaknál segélyhívásra nővérhívó is kiépítésre került.
 





ÉLELMÉZÉS

A lakók számára napi ötszöri étkezést biztosítunk odafigyelve az idős emberek helyes táplálkozására. Gondoskodunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről és szükség szerint a diétáról.






24 ÓRÁS GONDOZÁS

Az otthon 24 órás ápoló-gondozó felügyelet biztosít (teljes körű ápolást-gondozást). Az orvosi ellátást heti 4 órában az intézet orvosa, 2 hetente 4 órában pszichiáter szakorvos, havi 4 órában bőrgyógyász szakorvos végzi.

Heti 2x2 órában biztosítunk gyógytornát. Szakorvosi rendelésre lakóinkat a győri szakrendelőbe szállítjuk, illetve szállítatjuk. Gondoskodunk a sürgősségi ellátáshoz, valamint a kórházi kezelésre való hozzájutásról. A vonatkozó jogszabály szerint gondoskodunk a gyógyszerek beszerzéséről, adagolásáról, az alap-gyógyszerlista szerinti gyógyszereket és inkontinencia termékeket térítésmentesen biztosítjuk.
 





MENTÁLHIGIÉNÉS GONDOZÁS

A lakók mentális gondozásáról, foglalkoztatásáról, hasznos időtöltésről a mentálhigiénés munkatársak gondoskodnak.

Módszereink:

- személyre szabott bánásmód,
- konfliktushelyzet kialakulásának megelőzése, kezelése,
- egyéni, csoportos megbeszélése,
- kapcsolatok kialakulásának fenntartásának segítése,
- a képességeknek megfelelő aktivitást fenntartó fejlesztő tevékenységek szervezése (séta, torna, ágytorna, manuális tevékenységek, felolvasás, zenehallgatás, filmvetítés, játékok, vetélkedők, ünnepek szervezés stb.)

Külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások: fodrászat, pedikűr, kozmetikus, gyógy masszázs.
 
 

 

LELKIGONDOZÁS

A lakók lelki gondozásáról és a hitélet gyakorlásáról – misék, igeliturgia, rózsafüzér, ájtatosság, gyónási lehetőség, betegek szentségének felvétele - az Alexiánus Testvérek gondoskodnak.
 






ELÉRHETŐSÉGEK:

Intézményvezető: Ziegler Henriett
Főnővér: Slánicz Gyöngyi, Szórádi Ivett
Központi telefonszám: 96/543-310
Titkárság telefonszám: 96/543-314
E-mail: info@szeo.hu
Web: www.szeo.hu